Estrid Svendsdatter

Estrid Svendsdatter, også kendt som Margrethe, var en dansk prinsesse og titulær dronning af Danmark. Lad mig tage dig med på en rejse gennem Estrids liv og tid.


🌟 Estrids Tidlige Liv og Ægteskaber

Estrid blev født før 1005 som datter af kong Svend Tveskæg og hans dronning, Sigrid Storråde. Hendes bror, den berømte Knud den Store, blev senere konge af England. Estrid var en ambitiøs kvinde, og allerede som barn blev der skabt ægteskabsalliancer for hende.

Først blev hun trolovet med Robert, senere hertug af Normandiet, men dette ægteskab blev aldrig indgået. I stedet blev Estrid gift med Ulf Jarl, en af kong Knuds betroede mænd i England. Sammen fik de tre sønner: Svend Estridsen, Asbjørn Jarl og Bjørn, jarl i England.


🏰 Dronning Margrethe-Estrid

Estrid blev titulær dronning af Danmark, mens hendes søn Svend Estridsen regerede (1047-til hendes død). Hun var en stærk støtte for sin søn i hans kamp om eneherredømme over Danmark. Estrid var ikke kun en magtfuld kvinde, men også en from kristen.

Hun byggede en ny kirke i Roskilde, formodentlig den første stenkirke i Danmark. Hendes forhold til kirken var positivt, og som rig enke skænkede hun jordegods til Roskilde Domkirke. Estrid støttede også sin søn Svend i hans kirkelige uddannelse, som blev bemærket af pave Gregor 7.


🌿 Estrids Arv og Hvilested

Estrid Svendsdatter blev lagt til hvile i Roskilde Domkirke efter hendes død. Hendes anetavle er fyldt med historiske figurer, og hun efterlod et aftryk på Danmarks historie.

Lad os huske Estrid som en stærk kvinde, der navigerede gennem magtspil og politik, og som satte sit præg på landet ved at opføre den første stenkirke.

Om

Beskrivelse Wikipedia

Estrid Svendsdatter, også kendt som Margrethe var titulær dronning af Danmark mens hendes søn, Svend Estridsen var konge. Hun byggede en ny kirke i Roskilde, som formodentlig var den første stenkirke i Danmark. Wikipedia

Død: Roskilde

Børn: Svend EstridsenAsbjørnBjørn

Børnebørn: Erik EjegodKnud den HelligeHarald HenMERE

Begravelsessted: Roskilde Domkirke, Roskilde

Søskende: Knud den Store

Ægtefælle: Ulf jarl (g. 1018)

Forældre: Svend TveskægSigrid Storråde

Hans Hansen

Forfatter

Dette indlæg blev udgivet i historie, Nyheder, Vikings og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *